➤ Norge, Drammen

Renovering av bad

Renovering av bad i Drammen

Har du et gammelt bad som trenger en oppgradering? Ønsker du å skape et moderne og funksjonelt baderom? BT Byggservice AS har lang erfaring med baderomsrenovering og kan hjelpe deg med å realisere drømmebadet ditt. Vi utfører prosjekter i Vestfold område.

En totalrenovering av badet kan virke kostbart, men det er en investering som vil øke verdien på boligen din og gi deg en bedre hverdag. Et baderom er boligens desidert mest omfattende renoveringsprosjekt og det er derfor viktig å planlegge nøye før du går i gang.

Hva innebærer renovering av bad?

En totalrenovering av badet innebærer at hele rommet strippes ned til grunnen og bygges opp på nytt. Det er en omfattende prosess som krever fagkunnskap og erfaring. Kravene til et moderne baderom gjør også at kostnadene blir vesentlig høyere enn i andre rom. En renovering er mye mer omfattende enn en oppussing av badet, som typisk innebærer å legge flis-på-flis og bytte ut baderomsinventaret.

Hva koster totalrenovering av bad?

Prisen på en totalrenovering av badet avhenger av flere faktorer som størrelse, kompleksitet og eksisterende tilstand. Fra vår erfaring ligger gjennomsnittsprisen for en renovering av bad på ca 260.000 kr. Dette inkluderer alt fra materialer til selve arbeidet og inventar.

Prisoversikt for en renovering av bad på 4 kvadratmeter:

  • Riving og avfallshåndtering: 15.000 kr
  • Rørlegger: 50.000 kr
  • Elektriker: 30.000 kr
  • Snekker: 40.000 kr
  • Membran: 16.000 kr
  • Flislegger: 30.000 kr
  • Maler: 7.000 kr
  • Rigg og drift: 13.000 kr
  • Egne innkjøp (fliser, armaturer, baderomsinnredning): 45.000 kr

  • Totalpris: 246.000 kr
Oppussing av baderommet
flislegging på bad

Renovering eller oppussing?

Oppussing av bad kan være en rask og rimelig måte å gi rommet et nytt utseende. Dette innebærer som regel å bytte ut baderomsinnredning, armaturer, lys og eventuelt malingsstrøk. Oppussing er imidlertid ikke alltid den beste løsningen hvis det er større problemer med badet, som fuktskader eller gammelt røropplegg. I slike tilfeller er det ofte mer kostnadseffektivt å utføre en totalrenovering.

Oppussing av baderommet kan likevel gi en stor forandring, spesielt hvis du ønsker en mer moderne stil eller bare ønsker å oppdatere badet ditt uten å gjøre en full renovering. Det er også en enklere og raskere måte å gi badet et løft på hvis du planlegger å selge boligen din.

Det er viktig å være klar over at oppussing ikke vil løse problemer med fuktighet eller mugg. Det kan være lurt å sjekke tilstanden til badet ditt før du bestemmer deg om du ønsker å gjøre en totalrenovering eller en oppussing.

For en oppussing av et standard bad kan prisen ligge på rundt 80.000 – 150.000 kr avhengig av størrelse og omfanget.

Pusse opp bad
Forskellige flistyper - flislegging Drammen

Pris på flislegging av bad

Flislegging av bad kan utgjøre en stor del av kostnadene for oppussing av badet. Prisene på flislegging kan variere mye avhengig av type fliser, størrelse og kompleksitet på jobben.

En pris på flislegging av bad kan variere fra rundt 1.000 kr til 5.000 kr per kvm, avhengig av valg av fliser og kompleksitet i arbeidet.

Hva koster det å legge membran?

Membran er en viktig del av en badrenovering, og det er påkrevd å ha membran i våtsoneområdene for å hindre fuktskader. Membranen legges på gulv og vegger og sikrer at vannet ikke trekker inn i konstruksjonen bak flisene. 

Prisen for membran varierer avhengig av størrelsen på badet og hvor mye som må dekkes. En gjennomsnittlig membranjobb vil koste rundt 10 000 til 20 000 kr, men dette kan øke avhengig av størrelsen på badet og hvor mye som må dekkes.

Renovere bad selv?

Badet er et av de viktigste rommet i boligen, og det er en investering som skal vare i mange år. Derfor er det viktig å ikke ta noen snarveier i renoveringsprosessen. Kostnadene ved å unngå de formelle kravene kan bli betydelige og forårsake problemer på lang sikt. Det er viktig å forstå at badet er underlagt strenge forskrifter, spesielt med tanke på fuktsikring og ventilasjon. Det er derfor viktig å sørge for at arbeidet utføres i henhold til disse kravene.

Det er også viktig å være klar over at badet kan ha betydning for boligens verdi. Når du skal selge boligen, må du kunne dokumentere at badet er forskriftsmessig bygget. Hvis ikke risikerer du å måtte gi et solid avslag i totalprisen, eller til og med ikke kunne selge boligen i det hele tatt. Det kan være fristende å å pusse opp eller renovere selv for å spare tid og penger, men i det lange løp kan det koste deg mer enn det smaker.

Forsikre deg om at entreprenøren har nødvendige sertifiseringer og tillatelser for å utføre arbeidet, og sjekk gjerne referanser fra tidligere kunder. En erfaren entreprenør som BT Byggservice, vil kunne veilede deg gjennom prosessen og sikre at jobben blir gjort riktig og effektivt.

Hvor mye tid tar det å renovere et bad?

Når man planlegger en renovering av badet, er det viktig å vurdere når det passer best å få jobben utført. Ofte vil boligen være ubeboelig så lenge arbeidet pågår, og man må planlegge for midlertidig oppholdssted i denne perioden. Mange velger å reise på ferie eller bo hos venner og familie mens renoveringsprosjektet utføres for å unngå å bo midt i en byggeplass.

Varigheten av en baderomsrenovering varierer avhengig av størrelsen og kompleksiteten til badet, men som et gjennomsnitt tar det mellom 2 og 5 uker å fullføre prosjektet. Det er lurt å beregne litt ekstra tid i planleggingen for å ta høyde for eventuelle forsinkelser eller uforutsette utfordringer som kan oppstå underveis. Planlegging og god kommunikasjon med entreprenøren kan bidra til å minimere stress og bekymringer underveis i prosessen.

Renovering av bad i borettslag

Å pusse opp badet i et borettslag kan ha noen begrensninger og utfordringer. Borettslaget kan ha regler og restriksjoner for endringer som kan utføres. Det kan også kreve spesielle godkjenninger og tillatelser fra borettslaget eller kommunen. Det er viktig å undersøke disse begrensningene og få godkjenning før oppussingsprosjektet starter.

Renovering av bad: Hva bør du tenke på?

Når du skal renovere badet ditt, er det flere ting du bør tenke på for å sikre at prosjektet går så smidig som mulig og gir deg det resultatet du ønsker.

Først og fremst er det viktig å planlegge grundig. Tenk nøye gjennom hva du ønsker å oppnå med renoveringen, og hva som er realistisk innenfor budsjettet og tidsrammen du har tilgjengelig. Du bør også vurdere om du trenger å leie inn en entreprenør, eller om du kan gjøre noe av arbeidet selv.

Det er også viktig å ha en klar idé om hvilken stil og farger du ønsker på badet ditt. Dette kan hjelpe deg med å velge riktige materialer og inventar som passer sammen og gir deg den atmosfæren du ønsker.

Før du går i gang med renoveringen, bør du også vurdere hvilke funksjoner badet ditt bør ha. For eksempel kan du vurdere om du trenger mer oppbevaringsplass, en større dusj eller et badekar. Dette kan hjelpe deg med å velge riktige inventar og tilbehør.

Når du har bestemt deg for hva du ønsker å gjøre, er det viktig å velge riktig entreprenør eller håndverker til jobben. Sørg for å sjekke referanser.

Til slutt er det viktig å ha realistiske forventninger til hva som kan oppnås innenfor budsjettet og tidsrammen du har tilgjengelig. Renovering av badet kan være en omfattende og tidkrevende prosess, men med riktig planlegging og profesjonell hjelp, kan du få det badet du alltid har drømt om.

Hvorfor velge BT Byggservice AS?

Vi har bred erfaring med baderomsrenovering og kan hjelpe deg med å skape det baderommet du ønsker deg. Vi har kunnskap og kompetanse til å levere høy kvalitet på alle områder, og vi samarbeider med pålitelige og erfarne fagfolk innen rørlegging, elektrisitet og snekkerarbeid. Vi sørger også for at alle relevante forskrifter følges, slik at du er sikker på at arbeidet utføres forskriftsmessig.

Vi har en klar og oversiktlig prisstruktur og tilbyr konkurransedyktige priser. Vi tar oss av alt fra planlegging til ferdigstillelse, slik at du kan være trygg på at prosjektet er i de beste hender.

Kontakt oss i dag for å få et uforpliktende tilbud på din baderomsrenovering!

Hva sier kundene om oss

Totalrenovering bad

Flott utført arbeid og resultat. På avtalt tid, pris og kvalitet. Dokumentert i boligmappa.no

Lars Erik

Bjørnemyr, 16 mars 2023

Innvendig maling av nytt hus

Bra oppfølgning, lett å komme i kontakt med. Flott utførelse og god kvalitet på arbeidet, ryddige. Malte et helt hus for oss.

Anita

Drammen, 30. mars 2023

Totalrenovering av bad

Totalrenovert badet vårt. Utrolig dyktige folk som holder avtalen og leverer som de skal! Bruker veldig gjerne BT BYGGSERVICE igjen. Anbefaler sterkt!!

Stefan

Vestfossen, 22. august 2022

Sparkling og maling av hovedetasje

De gjorde sparkling og maling av hele vår hovedetasje. Veldig ordentlig, proft og effektivt. Ingen problemer og hyggelig service.

Audun

Drammen, 17. august 2022

Totalrenovering av bad

Jeg valgte BT Byggservice til å totalrenovere badet mitt.
De var lette å kommunisere med, de ulike yrkesgruppene kom når de skulle, jeg trengte aldri å pushe på noe. Endringer eller forslag jeg hadde underveis gikk i orden uten problemer. Om det oppsto noe, så ble det ordnet opp i med én gang og helt knirkefritt. Effektive og hyggelige ansatte.
Jeg er kjempefornøyd med sluttresultatet, og er derfor i prosessen med å ansette de til å pusse opp kjøkkenet samt avstive bjelkelaget i hele resten av overetasjen og legge nytt gulv.
Kan anbefales på det sterkeste.

Tone

Drammen, 9. juni 2022

Mikrosement på bad

Brukte BT Byggservice til å legge mikrosement på badet, i tillegg ordnet de med rørlegger for oppsett av nytt inventar. Resultatet ble fantastisk bra, og de har overholdt alle deler av avtalen vi inngikk. De var alltid tilgjengelig for spørsmål, løste det som oppsto underveis og har vært utrolig dyktige og service innstilte. Kan absolutt anbefale dem videre.

Joachim

Nesoddtangen, 2. mai 2022

Maling Power Drammen

Valgte BT Byggservice for å male kjøkkenavdelingen på Power Drammen. Malerne var raske og effektive – med god kvalitet!😊 Veldig fornøyd med arbeidet, anbefales!

Teija

Drammen, 10. februar 2022

Legge mikrosement

Terningkast 6. Lagt mikrosement og fliser på bad+ litt snekkerarbeid med bytte av dører. Profesjonelle og pålitelige folk med konkurransedyktige priser. Avtaler er holdt til punkt og prikke. Alltid tilgjengelige for dialog gjennom SMS eller Mitt anbud- portalen.

Thor

Gullaug, 13. juni 2021

Flislegging av bad

Disse karene er kjempeflinke! Hos oss flisela de et bad imponerende pent. Rydig gjennom hele prosessen. Bruker de svært gjerne igjen.

Frode

Horten, 27. juli 2021

Sparkle/pusse og male tak og vegger

Kom til avtalt tid, veldig bra resultat. Alt til avtalt pris og fleksible hva angår oppmøtetid. Veldig bra kommunikasjon, svarer tidlig og sent.

Harald

Holmestrand, 8. juli 2021

Legge mikrosement på 2 bad (gulv og vegger)

Svært tilfreds på alle måter med jobben de gjorde. Vi har allerede avtalt nye oppdrag 🙂

Hallvard

Nesøya, 21. juni 2021

Støping og flislegging av bad

Jobben er utført fantastisk bra!! De var hyggelige, løsningsorienterte og raske!! Kjempe fornøyd!!

Katharina

Lommedalen, 7. juli 2021